Ptactvo

Páv korunkatý v našich zahradách

 V dnešní době nemusíte potkat páva jen na zámku, tak jako tomu bylo v dobách dávno minulých. Tento aristokrat v ptačím světě učaroval nejednomu chovateli i v dnešní moderní době. Pokud mu můžete nabídnout velkorysý prostor a nebydlíte ve vilové čtvrti, proč ne. Páv korunkatý je nejznámějším druhem hrabavých ptáků, který je již hojně chován v našich zahradách. Je nenáročný, otužilý, zvládá naše zimy i léta. Staré italské přísloví praví: “Páv má peří andělské, hlas ďábelský a krok zákeřníka.“ Pro svá péra vějířovitě rozložená do kruhu byl symbolem slunce, světla a dokonalosti. Pozornost upoutává také fakt, že každoročně obnovuje pestrá péra sv...

Nandu Pampový není pštros!

Tak je to pštros nebo není to pštros? Dobrá otázka! Ne, nandu je velký pták podobný pštrosovi, spolu s emu hnědým patří do podtřídy běžců. Kromě nandu pampového existuje ještě poměrně vzácný, menší nandu darwinův. Nandu pampový je vysoký zhruba 90-140cm, váží do 30ti kg. Na rozdíl od pštrosa má nandu tři prsty.  Zbarvení nandu je bílé nebo šedé. Je těžší rozeznat pohlaví u mladých jedinců, samec má tmavší až černý krk. Později v toku vydává samec niterný troubivý zvuk, připomínající reprobednu. Nejsou schopni letu, jejich velká křídla plní funkci udržení rovnováhy při běhu. Právě na křídlech jsou ona krásná dlouhá péra která známe z klobouků šlechticů v dávných dobác...

Ara Ararauna & Faunapark Blondies

       Tyto opravdu velké papoušky /dorůstají až 85cm/ s krásným modrým a žlutým peřím u nás uvidíte, ale hlavně uslyšíte :)).  Sice mluví a to opravdu hodně, ve slovníku mají kolem 200slov, jejich hlas se blíží hodně hlasu lidskému, ale také rádi krákají jako vrány ..       V naší minizoo máme pár těchto velkých, zářivě modrožlutých papoušků. Jsou našimi domácími mazlíčky, Charlie a Grace máme od jejich 3týdnů stáří, kdy jsme je několikrát denně včetně noci ručně dokrmovali, takže jsou pro nás zcela krotcí, kontaktní. Naše arunky jsou samozřejmě k sobě nepříbuzní, samička pochází z Rakouska, sameček je Čech. V roce 2024 budou mít v miniz...

Chůvička Japonská & Taxonomie

Chůvička japonská (Lonchura striata f. domestica) neboli chůvka   Chůvička je drobný pták menší než vrabec s nápadně silným zobákem. Měří 10–12 cm, délka křídla je asi 5 cm. Zbarvení chůviček je značně rozmanité, neboť byla vyšlechtěna řada barevných variet, včetně bílého, žlutého a strakatého zbarvení, nejběžnější je ale hnědé zbarvení s bílým bříškem. Zobák mají chůvičky nápadně silný, světle zbarvený. Pohlaví lze rozlišit podle hlasu (sameček se ozývá tichým, bublavým zpěvem) a někdy i podle postoje, jaký ptáci zaujímají na bidélku. Samičky totiž sedí obvykle vzpřímeněji. Chůvičky se v přírodě nevyskytují. Byly vyšlechtěny v 17.–18. stol. v Japonsku a Číně z několika volně žij...

4 položek celkem
Zpět do obchodu